Veel gestelde vragen

Klik op een vraag om het antwoord te bekijken. Staat je vraag er niet bij? Stel hem dan via het onderstaande contactformulier.

Hoe kies ik de beste rijschool?

Je rijbewijs haal je niet zomaar. Zowel je eigen inzet als de inzet en capaciteiten en motivatie van je rijschool en / of rij-instructeur zijn van groot belang. Maar dit weet je natuurlijk niet van te voren.

Een aantal tips voor het kiezen van een goede rijschool:

  • Wordt de rijschool goed beoordeeld door klanten
  • Is de rijschool aangesloten bij een brancheorganisatie (zoals BOVAG, FAM of VRB)
  • Wat is het slagingspercentage van de rijschool
  • Heeft de rijschool veel extra faciliteiten zoals theorieles, een bezoekadres, automaatles.
  • Hoeveel sterren heeft een rijschool. Vier is het maximum.

Op Autorijbewijs.nl kan je gemakkelijk selecteren op goede rijscholen bij jou in de buurt. Op vrijwel iedere pagina staat bovenaan de zoekbalk. Je kan hier een plaatsnaam, postcode of de naam van een rijschool invullen. Door op "zoek" te klikken wordt het resultaat van je zoekopdracht weergegeven.

Gebruik de zoekfilters om je opdracht te verfijnen.

Je kan de zoekfilters gebruiken om rijscholen te selecteren op slagingspercentage, klantbeoordelingen of aantal sterren. Andere belangrijke selecties zijn:

  • Waar wil je examen doen? De examenplaats.
  • Hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan een pakket
  • Is de rijschool aangesloten bij een brancheorganisatie?
  • Is er een automaat beschikbaar?
  • Krijg je les van een instructeur, instructrice, of kan ik kiezen?

Hoe snel kan ik beginnen?

Na je boeking wordt je aanmelding direct doorgestuurd naar de rijschool van je keuze. Binnen 2 dagen neemt de rijschool contact met je op om de eerste rijlessen van je pakket te plannen. Meestal kan je direct of binnen één week beginnen.

Wat is examengarantie?

De examengarantie houdt in, dat wanneer je zakt voor het eerste praktijkexamen, het eerste herexamen door de rijschool vergoedt wordt. Om aanspraak te kunnen maken op de examengarantie moet je wel aan de voorwaarde(n) hebben voldaan van de desbetreffende rijschool.

Wat is een tussentijdse toets?

De tussentijdse toets lijkt veel op een 'echt' praktijkexamen. De examinator van het CBR toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen doet.

Je kunt ook vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen: omkeren, parkeren of stoppen. Dat betekent dat de examinator je hier tijdens het praktijkexamen niet meer op beoordeelt.
Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij het herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen.

Hoe verloopt de betaling?

De betaling van het door jou gewenste lespakket doe je bij de rijschool.

Hoe meld ik mijn rijschool aan op Autorijbewijs.nl?

Om uw rijschool aan te melden op autorijbewijs.nl dient u in het bezit te zijn van een rijschoolnummer. Op de pagina: http://www.autorijbewijs.nl/registreren kunt u uw rijschool inschrijven. Na uw inschrijving krijgt u toegang tot uw account met alle informatie voor rijscholen.

Staat je vraag er niet tussen?

Stel dan hieronder je vraag!

Vraag stellen